Beyond The Momentum #StopAsianHate

Lezing of congres

Sinds de uitbraak van Covid-19 zijn verschillende antiracistische en dekoloniale bewegingen ontstaan of versterkt. Die bewegingen kenden een momentum: een (sterkere) mobilisatie en een (her)versterking van het collectieve bewustzijn door opstanden die deels werden aangedreven door de interconnectiviteit van sociale netwerken en een van hun meest efficiënte instrumenten: hashtags. Die bewegingen hadden zowel een wereldwijde reikwijdte als een lokale context hier in België, en in Brussel: van #BlackLivesMatter tot #FreePalestine, maar ook #HijabisFightBack en #StopAsianHate. 

Nu, terwijl de buitenwereld ernaar streeft om terug te keren naar een soort van (nieuwe) normaliteit, biedt Beyond The Momentum een reeks lezingen en bijeenkomsten die de gesprekken en acties rond deze sociale rechtvaardigheidsbewegingen dient voort te zetten  Door over het ontstaan van deze bewegingen te leren en na te denken over hun toekomst, houden wij ze staande voorbij het momentum.

We onderzoeken hoe de #StopAsianHate-beweging is ontstaan en (te) weinig aandacht heeft gekregen in Brussel en de rest van het land. Samen met kunstenaars en socio-culturele werkers denken we na over wat de beweging heeft betekend en kan betekenen voor de culturele sector in het bijzonder

Moderator: Mélanie Cao
https://www.instagram.com/mela_cao/ 
https://www.labatarde.be/author/melanie/

Panel:
Cathy Min Jung - https://www.instagram.com/cmjk2000/
Hoàng Anh Duchatelet - https://www.instagram.com/saturneah/
Hyun Lories - https://www.instagram.com/hyunesco/

18:30 doors
19:00 talk

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Beursschouwburg A. Ortsstraat 20 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Sleutelwoorden