Choco Loco

Tentoonstelling

Net zoals de spoorwegen dankt Belgische chocolade zijn internationale faam aan de industriële vooruitgang in de 19e en 20e eeuw! Van 20 oktober 2020 tot en met 21 februari 2021 nodigt de expo "Choco Loco" je uit om je helemaal onder te dompelen in deze twee verschillende universums, die toch heel wat raakvlakken hebben.

Deze tentoonstelling presenteert een twintigtal originele chocoladesculpturen die speciaal voor deze gelegenheid gemaakt zijn. François Schuiten, stripverhaalauteur en scenograaf van Train World, ontwierp de sculpturen. Chocoladekunstenaars Peter Teerlinck en Bart Steegmans van Sculpture Events namen de uitvoering van de beeldhouwwerken voor hun rekening. Deze unieke stukken roepen de wereld van de spoorwegen op en gaan een boeiende dialoog aan met de authentieke locomotieven van Train World.

Pierre Marcolini en Dominique Persoone, twee gerenommeerde Belgische chocolatiers die voor het eerst de handen in elkaar slaan, zijn de peters van deze tentoonstelling. De twee artiesten ontwikkelden speciaal voor deze expo een unieke chocoladetablet. Ze gebruikten hiervoor hoogwaardige Criollo-cacaobonen, een uiterst zeldzame witte boon die zeer gewild is bij chocolademakers. Deze zijn op een duurzame én eco-ethische manier geteeld in het domein van Mathieu Brees, een Belgische teler wonend in Mexico. De tablet zal exclusief verkrijgbaar zijn in de Train World shop.

Op het programma tijdens expo "Choco Loco":
- Lezing: Welke kansen zijn er voor eerlijke cacao?
- Chocoladetastings
- Aangepaste gidsbeurten door onze professionele gidsen
- Literaire wandelingen
- Familieactiviteit voor jong en oud
- Chocoladeworkshops voor kinderen tijdens de schoolvakanties
- Daguitstap in samenwerking met Concept Chocolate en Choco Story Brussels
- Een pop-upshop

Choco Loco, een tentoonstelling om je vingers bij af te likken!

Gesproken talen : Duits, Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Train World Prinses Elisabethplein 5 1030 Schaarbeek
Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zondag van 10:00 tot 17:00
Prijs
€ 12,0 Basistarief: 12,00 €; Kinderen: 9,00 €; Senioren: 9,00 €; Artikel 27: 1,25 €
Reservatie
02 224 74 37
Organisatie
Contact
info@trainworld.be
Phone: +3222247437