CURATED BY TOUCH: JANA WINDEREN + ZACHARY PAUL , TALKS & SOUNDTRACK BY MIKE HARDING + Special Guest

Concert
Voor deze nieuwste ‘Curated by Touch’-avond nodigen we twee speerpuntartiesten van het label uit. De befaamde Noorse Jana Winderen werkt al meer dan 10 jaar als field recording artieste / onderzoekster rond de complexe en bevreemdende onderwaterwereld. Ze brengt in haar werk de audiotopografie van de oceanen en de diepte van ijskloven naar de oppervlakte en onthult geluiden uit verborgen bronnen, moeilijk bereikbare plaatsen en van 'onhoorbare' wezens.

De in L.A. gebaseerde violist / elektronicacomponist Zachary Paul bracht in 2019 zijn debuut voor Touch uit. 'A Meditation on Discord' verzamelt twee liveopnames uit 2018 en een korte filmscore waarin deze unieke artiest zijn expressieve bereik en unieke speelstijl etaleert. Zijn werk onderzoekt het contrast tussen stilstand en beweging en stelt in vraag of beide synchroon kunnen verlopen. Live bouwt hij weelderige soundscapes via improvisatie, die de directe ervaring en de ruimte waarin ze worden uitgevoerd vertegenwoordigen. Met zijn op een organische manier live gebrachte sustained klanken refereert hij aan kunstenaars als Tony Conrad, Pauline Oliveros en La Monte Young.

Mike Harding, die samen met Jon Wozencroft in 1982 het label startte, zal in de loop van de avond met beide componisten gesprekken voeren en de soundtrack voor, tussen en na de concerten verzorgen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Ancienne Belgique Anspachlaan 110 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

gratis

Basistarief: 0,00 €; Voorverkoop: 0,00 €
Reservatie
02-548.24.24
Organisatie