Daguitstap Limburg

Cursus of workshop

Ga mee op de Limburgse daguitstap van Tai Chi Op-Weule ism de seniorenwerking. We bezoeken een natuurhulpcentrum en een fruitbedrijf. Een gezellige dag vol ontdekkingen en de Limburgse vlaai zal niet ontbreken!

Prijs per persoon: 55. Je kan dit storten op rekeningnummer BE55 7310 3026 1244 van Gemeenschapscentrum Op Weule met vermelding 'Daguitstap Limburg'. Je kan het ook contant betalen aan ons onthaal tijdens de openingsuren.

PROGRAMMA*:
(* Het programma kan mogelijk nog wijzigen afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden.)

We vertrekken 's ochtends samen vanuit Woluwe met de bus naar het Natuurhulpcentrum te Opglabbeek (bekend van de TV-programma’s met Sil Janssen). De dag begint goed: verwelkoming met koffie en Limburgse vlaai!

Het thema van de daguitstap is dieren en fruit. We starten met een informatieve film die de werking van het Natuurhulpcentrum toelicht: spannende interventies, de operatiekamer, het voederen van babydieren enz. Daarna krijgen we een rondleiding in het medische gedeelte: revalidatiekooien, vliegkooien voor roofvogels, watervogelverblijven, vossenkooi, reptielenruimte, quarantainegebouw, leeuwenkooien en apenverblijven. Een interessante rondleiding met leuke anekdotes en interessante weetjes. Het geleid bezoek duurt 2 uur, inclusief de film van 30 minuten.

's Middags eten we gezellig samen een driegangenmenu in een restaurant in Houthalen-Helchteren en met de buikjes rond vervolgen we onze weg naar Sint Truiden. In Sint-Truiden wacht ons een geleid bezoek aan het fruitbedrijf van Hugo Jacobs. Een gids toont ons het biologische geteeld fruit, de imkerij en de unieke Haspengouwse mosterd. We krijgen uitleg over elke stap in de fruitteelt, gaande van de aanplanting en de oogst tot de sortering en bewaring. Na deze smakelijke rondleiding kan je proeven van al de producten van eigen bodem: appels, peren, appelsap, stroop en honing. Er zal ook mogelijkheid tot aankoop zijn. Dit alles duurt 1,5 uur en achteraf is voo

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

drie-taaliconen
Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info
Waar
GC Op-Weule St.-Lambertusstr. 91 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
Wanneer
This event is finished.
Prijs

€ 55,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 13,75

Basistarief: 55,00 €
Organisatie
Contact
Sleutelwoorden