experience.brussels, (Her)ontdek heel Brussel in een vernieuwd daglicht!

Tentoonstelling

De tentoonstelling biedt een nieuwe, andere kijk op verschillende buurten en gemeenten, beroemd of juist onbekend, klassiekers en verborgen plekjes, en op de allergrootste schat die ze allemaal bezitten: de mensen die leven, werken, creëren, handelen, elkaar ontmoeten en zich ontplooien in het hart van Europa.

Wat is hét symbool van Brussel? Een gigantisch atoom? Een jongetje dat aan het plassen is? Een rijk versierde Grote Markt? Regenweer? Een pak friet? In experience.brussels vinden bezoekers het echte Brussel dat onthuld wordt: verscheiden en soms ingewikkeld, maar altijd verrassend, charmant en intrigerend.

De tentoonstelling geeft bezoekers een aparte en persoonlijke blik op Brussel. Op de bladzijden van een enorm boek staan de scharniermomenten van de Brusselse geschiedenis geschreven, met een interactieve quiz test je je kennis van de Europese Unie, spits je oren en leer een paar woorden van dat heerlijk Brussels dialect!

De echte Brusselaars vind je er, aparte en aimabele persoonlijkheden die je hun verhaal toevertrouwen, hun anekdotes, hoe het is om in een hoofdstad op mensenmaat te leven. Door de interactieve, supergrote maquette ligt het Brussels Gewest aan je voeten: 19 gemeenten en nog veel meer buurten die met elkaar in verbinding staan maar die allemaal verrassen door hun grote verscheidenheid. En - eindelijk? - kom je te weten hoe deze veelzijdige hoofdstad met niet minder dan vijf parlementen op haar grondgebied in elkaar zit en functioneert. Ook leuk: je vertrekt met je eigen gepersonaliseerde postkaart.

Of je nu maar een paar dagen in de stad bent of Brusselaar bent van geboorte: je duikt hier in de Brusselse sfeer en staat versteld van wat Brussel allemaal te bieden heeft.

De tentoonstelling experience.brussels is er voor iedereen en biedt een geweldige ervaring aan om met vrienden en familie te delen en in groep of solo van te genieten. Welkom in Brussel!

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
experience.brussels Koningsstraat 4 1000 Brussel
Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - vrijdag van 9:30 tot 17:30
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
Leeftijd
6
Prijs
gratis
Reservatie
+32 2 563 61 11
Organisatie
experience.brussels
Contact
info@experience.brussels
Phone: +32 2 563 61 11