Festival Cine Luso 2021

Festival

Cine Luso is een evenement dat de verschillende facetten en nationaliteiten van de Portugeestalige wereld samenbrengt. Het is een audiovisuele ontmoeting die tot doel heeft een bredere visie op de wereld te bieden vanuit cultureel en artistiek oogpunt. Met als middelpunt de Portugese taal, een van de meest gesproken talen ter wereld, aanwezig op vier continenten.

Elke editie biedt een programma rond een specifiek thema, dat altijd verband houdt met de Portugeestalige cultuur. Voor deze editie is dat "vrijheid en macht'. Een programma gebaseerd op dialoog, door middel van filmdebatten met subthema's en een multidisciplinaire artistieke residentie met een gastcoördinator. Dit jaar is Julian Boal de coördinator, met als opdracht om samen met 11 makers uit verschillende landen een film te maken die gedurende de hele editie zal worden vertoond.

In het Frans zal Julian ook een workshop geven over het Theatre of the Oppressed, waarvoor de inschrijving nog open is, met beperkte plaatsen.

Voor de opening, een tentoonstelling genaamd "Je Choisis Ma Lutte", met getuigenissen van activisten uit Zuidoost-Azië, Brazilië, Mozambique en Angola, met portretten en video's gemaakt door de internationale advocaat gespecialiseerd in mensenrechten en humanitaire rechten, met focus op LGBTIQ+.

Schrijver, onderzoeker en toneelschrijver Pedro Eiras, reeds vertaald in meer dan 20 landen, is aanwezig met twee poëtische boeken die geïnspireerd zijn op het werk van Dante Aligheri.

Het festival opent met een speciale sessie met kortfilms uit de hele wereld, en een tentoonstelling over de vluchtelingen in Moria, een internationale campagne met affiches gemaakt met foto's van de vluchtelingen zelf die in het kamp Lesbos in Griekenland vastzitten.

Het programma omvat een brede projectie van 30 films, de lancering van een antropologisch tijdschrift, 2 dj-sets, 2 tentoonstellingen, 4 concerten en vele debatten. Onderwerpen als dekolonisatie, internet ethiek, individuele en collectieve vrijheid, dictatuur, libertair onderwijs, feministisch militantisme, "sans papiers" en andere komen ruim aan bod.

De evenementen zijn gratis (behalve de workshop van Julian Boal), met spontane donaties.

De evenementen en de films die zullen worden vertoond, zijn te vinden op de sociale netwerken van de evenementen.

Ondertitels : Engels, Frans, Nederlands, Portugees

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Verschillende locaties in Brussel Verschillende locaties in Brussel 1000 Brussel
Wanneer

tot

Leeftijd
15
Reservatie
0466044353
Organisatie
Sleutelwoorden