Film-dansvoorstelling FLY - Sidney Leoni

Dansvoorstelling

De film-dansvoorstelling FLY herinnert ons aan de legendarische choreograaf en filmregisseur Vaslav Nijinsky (ca. 1888-1950). Het podium en het grote scherm creëren een verhaallijn die wankelt tussen feitelijke, fictieve en denkbeeldige verhalen rond zijn leven en werk.

Enkele uittreksels van de voorstelling zullen speciaal worden uitgezonden op deze Dag van de Dans.

Sidney Leoni is choreograaf, performer en filmregisseur. Hij legt zich toe op immersief theater en cinema, die de mogelijkheden van zintuigelijke en denkbeeldige waarneming bij het publiek aftasten. In zijn meest recente werk FLY toont hij ook zijn eigen parcours, zijn ontmoetingen met kunstwerken en kunstenaars die hem sterk hebben beïnvloed: een intieme inkijk in de denkbeeldige wereld van de artiest. Zo keert hij terug naar het Parijs van 1912 waar we Nijinsky en het gezelschap van de Ballets Russes zien, tot bij Freddy Mercury in Londen tijdens de jaren ’90.

De voorstelling wordt op 24 april om 16u gratis online uitgezonden op Facebook en YouTube. Vooraf registreren is niet nodig. ​​​​​​​De video zal nadien ook beschikbaar zijn op YouTube gedurende 48 uur na het live-evenement.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Bozar - Paleis voor Schone Kunsten Ravensteinstraat 23 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Organisatie