Grand Blanc

Concert
Een uitnodiging om een reis te maken die ergens anders begint (Ailleurs) opent de nieuwe single van Grand Blanc. Na een merkwaardig eerste album in 2016, de zeer digitale en fonkelende Mémoires vives, komt het jonge kwartet geboren in Metz terug met Ailleurs, een ambitieuze wandeling.

De oorsprong van het stuk is een nacht doorgebracht in Hong Kong, buiten tijd en ruimte, al wachten dop de zonsopgang. Bovenop een toren kreeg de groep - toen ze op tournee waren in Azië - plotseling het gevoel te stijgen; bevrijd en gekalmeerd. Gedragen door de stem van Camille, zowel nonchalant als elegant, neemt Grand Blanc letterlijk hoogte in - en tijd - op deze 10 minuten durende slow die Brian Eno teleporteert naar de tijd van de Yeyés en de epische synths van M83 combineert met de dromerige geluiden van Badalamenti. Het is geen toeval dat de song inspiratie opneemt uit de vreemde sferen van de liedjes van Julee Cruise.

"Ik droomde van een beetje lucht, een beetje gras"

Met Ailleurs vertelt Grand Blanc ons over deze jongeren die, ondanks alles, "ogen in de hemel" hebben en die koste wat het kost wil dromen van een mogelijk andere plek, van een ontsnapping, higher. En tilt voorzichtig de sluier op hun tweede album dat dit najaar zal verschijnen.

Praktische informatie

Waar
Kunstberg 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Brussels Expo