Gratis vertoning: documentaire 'Zeinab on the Scooter'

Film
Zeinab, 23, een rebelse gesluierde Shi'a moslima, werkt voor een vereniging die microkredieten geeft aan mensen in precaire financiële omstandigheden in Beirut. Elke maand wordt Zeinab geëvalueerd op basis van het aantal microkredietcontracten dat ze kan afsluiten. Ze doorzoekt de stad op een grijze scooter, die algauw roze zal worden. Het is een manier om in te gaan tegen haar mannelijke collega's, die omdat zij de scooter als transportmiddel uitkozen, een hoger omzet hebben dan vrouwen. Zeinab is de eerste gesluierde vrouw op een scooter in Beirut.
Een jaar lang volgde filmmaakster Dima El-Horr Zeinab op haar scooter, in haar professionele leven alsook haar familie- en liefdeslevens, met één hoofdvraag in gedachten: Hoe kan een jonge Libanese vrouw van vandaag haar individualiteit doen gelden in een patriarchale en communautaire samenleving? Door haar verlangen naar emancipatie en vrijheid in de verf te zetten onthult Zeinab niet alleen haar uniciteit maar ook haar innerlijke tegenstellingen.

Deze film wordt vertoond samen met 2 kortfilms: 'Shooting Crows' (Zwitserland) van Christine Hürzeler en 'Why do men live before they die?!' (Frankrijk) van Théo Fiette.

Totale duur: 01:50:00 // Engels gesproken en/of ondertiteld.

INFO&TICKETS:
Gratis toegang en popcorn. Reservaties verplicht. Ga naar https://www.brusselsfilmfestival.org/saturday-15-2-11-00-13-00 om te reserveren.

Gesproken talen : Engels

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Galeries Koninginnegalerij 26 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.