Leer programmeren met CodeFever in Etterbeek - CodeKraks Level 3 (10-12 jaar)

Cursus of workshop

​​​​​​Ook in Level 3 wordt je kind ondergedompeld in de wereld van het programmeren. Onze games worden cooler en cooler, want je codeur kan natuurlijk al meer!
Ondertussen passeren een hele reeks nieuwe programmeerconcepten de revue.

Bij CodeFever leren kinderen computationeel denken!
Dat wil zeggen: logisch denken, algoritmes, structuren en patronen ontdekken, en de basisconcepten - die in iedere programmeertaal voorkomen - herkennen en toepassen.
Ons motto: analyseren, redeneren, programmeren en controleren.

We beginnen natuurlijk met een korte opfrissing van de programmeertechnieken uit de vorige reeks (sequentie - decompositie - iteraties - conditionele logica - signalen - variabelen - methodes met/zonder parameters). Dan starten we aan nieuwe concepten. We breiden onze kennis uit naar lijsten. Die stellen ons in staat om informatie op een gestructureerde manier bij te houden in een programma.
Ook coördinaten komen uitgebreid aan bod. Verder zal je kind ook leren hoe hij/zij een spel nog cooler kan maken met scrolling.
Uiteraard leren we deze concepten toepassen in de juiste context, in de Scratch-omgeving.

Na dit level heeft je kind de basisreeks doorlopen en is het klaar voor de gevorderden!

Voor deze reeks is voorkennis nodig. Je kind moet minstens de volgende concepten beheersen: decompositie, sequentie, iteraties (3 lussen), conditionele logica, signalen, variabelen, methodes en parameters.

Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt. Is je kind jonger dan 14? Dan krijg je een fiscaal attest van 13,70 euro per les. Per reeks van 10 lessen maakt dat een totaal fiscaal voordeel van 137 euro.

Wil je liever alles online doen op eigen tempo? Check dan onze online lesreeksen in zelfstudie met 90 euro korting. Opgelet: hiervoor is geen fiscaal voordeel beschikbaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Koninklijk Atheneum Etterbeek Mesenstraat 2 1040 Etterbeek (Brussel)
Wanneer

tot

Open op:

  • Woensdag van 14:45 tot 16:15
Leeftijd
10
Prijs
€ 240,0 Basistarief: 240,00 €
Organisatie