"Levenslijn" van Jean-Luc Moereman

Tentoonstelling

Na het "Covid-jaar" en de milieurampen wilde Jean-Luc Moerman werken met voorwerpen die geen economische waarde hebben en die soms gewoon alledaags afval vertegenwoordigen, zoals aluminiumfolie, gekleurde draden, takken van bomen etc, maar die voor hem een imaginaire en symbolische waarde hebben.
De tentoonstelling zal in de loop van de weken evolueren naar werken gemaakt met aluminiumfolie, dat hem herinnert aan het verpakken van zijn boterhammen als kind en aan de huid van de handen van bejaarden. De "verfrommelde" weerkaatsingen van de folie op de wanden en het plafond van deze bijzonder lichte tentoonstellingsruimte zullen ongelooflijk prachtig zijn. Er zal ook een installatie zijn met gekleurde draden die de connecties tussen mensen en de stroom van het leven in het algemeen illustreren, en met boomtakken die hij vindt tijdens natuurwandelingen.
Hij zal ook andere materialen tentoonstellen waaraan hij heeft gewerkt, zoals Longchamp en L/SCRNR handtassen, wijnetiketten en fietsen.

Als u naar de tentoonstelling komt kijken, krijgt u ook de gelegenheid om de kunstenaar ter plaatse aan het werk te zien om andere werken te maken.

ℹ Biografie van de kunstenaar:
Jean-Luc Moerman is een Belgische hedendaagse kunstenaar die vooral bekend is om zijn monumentale interventies op iconische gevels en om de tatoeages die hij verwerkt in schilderijen en gevonden afbeeldingen van beroemdheden, naakten en politici. Hoewel hij op bijna alle media en oppervlakken werkt, met de hand en zonder gereedschap, blijft het uitgangspunt van zijn expressie de tekening. De motieven die hij creëert verwijzen naar islamitische en Japanse kalligrafie, graffiti, organische tekening en biomorfische vormgeving. Moerman werk wil de oppervlakkigheid van de mediacultuur en de complexe geschiedenis van de tatoeagekunst onderzoeken.
Geboren op 5 juli 1967 in Brussel, België, vond zijn eerste solotentoonstelling plaats in Duitsland bij Galerie B.A. Mickan in 1995. Sindsdien heeft Jean-Luc Moereman internationaal tentoongesteld in talrijke galerijen, musea, enz., waaronder het Musée d'art moderne Grand-Duc Jean in Luxemburg, het Museum voor Hedendaagse Kunst in Shanghai, maar ook in Japan, Dubai, Frankrijk, Italië, enz. Hij woont en werkt in Brussel.

Gesproken talen : Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

één-taalicoon
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands. Meer info
Waar
Berg van Barmhartigheid Sint-Gisleinsstraat 1923 1000 Brussel
Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag van 9:30 tot 15:30
  • Donderdag - zondag van 12:30 tot 19:30