Met BOp vzw: Jazz Thomas Fats Waller

Concert

DEZE ACTIVITEIT WORDT ONLINE GEORGANISEERD
VIA MICROSOFT TEAMS

Jazz is een fascinerende muziekvorm van de zwarte mensen uit de Verenigde Staten, ontstaan aan het einde van de 19de eeuw en wereldwijd bekend geraakt vanaf de jaren dertig van de 20ste eeuw. Toch heerst er nog veel verwarring over het wezen van de muziek en de muzikanten. Professor Piet van de Craen (lid van de Antwerpse Jazzclub) brengt dit weer boeiende voordrachten rond jazz.

Elke causerie wordt uitvoerig geïllustreerd met muziek en beeldfragmenten en voorzien van verhalen of anekdotes. Oudere en nieuwe namen, verrassende klankkleuren en structuren, originele en bizarre kunstenaarsfiguren en vooral veel steengoede muziek die je niet onverschillig zal laten, worden met humor en kennis van zaken voorgesteld.

Woensdag 14 april 2021: Thomas 'Fats' Waller (oorspronkelijk gepland op 17/02) ONLINE!
In het kader van de nieuwe reeks 'Groten uit de jazzmuziek' starten we in 2021 met pianist, organist, zanger en componist Thomas 'Fats' Waller.

Als leerling van James 'P' Johnson maakte hij zijn eerste opnamen op 18-jarige leeftijd. Nog geen dertig jaar oud componeerde hij, vaak samen met Andy Razaf, klassiekers als Ain’t Misbehavin’, Honeysuckle Rose, Handful of Keys en Squeeze Me.

Later leidt hij een uiterst succesvolle groep Fats Waller and his Rhythm die meer dan 700 songs inblikte voor het merk RCA. 'Fats' is een 'bon vivant', een levensgenieter en ook een steengoede muzikant die zowel op het orgel als op de piano heel wat discipelen vormt.

Hij overlijdt nog geen 40 jaar oud tijdens een treinreis van Hollywood naar New York tot verbijstering van de muziekwereld. In 1978 gaat op Broadway de musical Ain't Misbehavin' in première. Die wordt gedurende meer dan 30 jaar (!) uitgevoerd. Fats' muziek is vleesgeworden levenskunst.

Bijdrage? gratis

Hoe inschrijven? U schrijft zich in via het onthaal, tel. 02 210 04 60 of via info@bop.brussels.

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

drie-taaliconen
Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info
Waar
online nvt 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

gratis

Basistarief: 0,00 €
Reservatie
02-210.04.60