Met BOp vzw: Kruidenworkshop verzachtende zoete kruiden

Cursus of workshop

DEZE WORKSHOP WORDT VIA MICROSOFT TEAMS GEORGANISEERD INDIEN ER GEEN VERSOEPELINGEN KOMEN!

Dit voorjaar gaan we hopelijk terug aan de slag met onze kruiden. Een anti-virus-kruid bestaat niet. Wel kan je preventief je immuniteit en balans verhogen voordat er sprake is van ziekte.

In het tweeluik “Andere tijden, andere kruiden” wordt duidelijk gemaakt wat we – naast een gezonde levensstijl en het strikt opvolgen van de coronaregels - wél kunnen doen. Het is tijdens de preventie- en heropbouwfase dat kruiden kunnen ondersteunen. Maar dat vraagt wel inzicht en inzet. In de kritieke fase is geneeskundige hulp onvermijdelijk. Ook de andere workshops hebben de bedoeling om healend te werken in het dagdagelijkse leven, aangepast aan de eigen noden en constitutie.

Helaas moeten we door de coronaregels de workshops theoretisch houden. Maar wees gerust … het blijft de moeite waard.
De lezing wordt kort en krachtig (75 minuten), er wordt geen pauze voorzien. Na de voordracht – die al zeer goed op weg zal helpen – krijgen de deelnemers gedurende de eerste week na de lezing de kans om vragen rond het behandelende onderwerp in te dienen. Vragen en antwoorden worden nadien via e-mail gebundeld en verstuurd naar iedereen. Er worden hierbij geen namen vernoemd zodat de privacy bewaard blijft. Op deze manier kunnen we ook tijdens deze moeilijke periode onze kruiden-stappen verder zetten. De onuitputtelijke rijkdom van de kruidenwereld benaderen we stapsgewijs, zodat elke workshop voor iedereen te volgen is. Tegelijkertijd zijn het intensieve bijeenkomsten waardoor je de (on)mogelijkheden van kruiden steeds beter leert kennen. Omdat het uitgangspunt van de westerse kruidenkunde met de inhoudsleer, gecombineerd met de oosterse energieleer een gerichtere aanpak mogelijk maakt, vertrekken we opnieuw vanuit deze waardevolle basis.

Lesgeefster is Eliane Vanhoovels, herborist en kruidenverwerker. Breng alvast een glazen bokaal mee bij de workshops die niet digitaal worden gegeven. Voor het praktijkgedeelte komt dat van pas.

Maandag 19 april 2021: Verzachtende zoete kruiden.
Tijdens deze workshop verlaten we het idee over zoet als iets louter suikerachtigs. We ontdekken de verzachtende eigenschap en de voedende waarde van deze zoete kruiden.
Zowel hun energie als de do’s en don’ts in het gebruik krijgen verduidelijking.

Plaats: Brussels Ouderenplatform vzw - Zaterdagplein 6 – 1000 Brussel (grote zaal eerste verdieping), telkens van 10.00 tot 11.15 uur

Prijs per persoon en per workshop: 10 euro, 8 euro met de BOp-kaart, 2 euro met kansentarief Paspartoe.

Hoe inschrijven? Vooraf inschrijven is verplicht via het onthaal van het BOp (tel. 02 210 04 60, info@bop.brussels).

Gelieve het correcte bedrag pas te storten na onze definitieve bevestiging en dit op rekeningnummer BE67 4300 3759 71 87 met vermelding ‘kruiden + datum + code 30020’.

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

drie-taaliconen
Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info
Waar
online nvt 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

€ 10,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 2,0

Basistarief: 10,00 €
Reservatie
02-210.04.60