Met BOp vzw: Poëziecafe I celebrate myself - Ik bejubel mijzelf.

Lezing of congres

Opgelet!
Voorlopig organiseren we deze voordracht online (via Zoom).

Het Brussels Ouderenplatform organiseert in samenwerking met De Markten en Muntpunt een succesrijke reeks poëzienamiddagen.

Voordrachtgever is Ivo van Strijtem: dichter, vertaler, essayist, bloemlezer en leraar literaire creatie. “Poëzie moet uit haar boeken treden” beweert hij en die stelling maakt hij keer op keer waar. Het poëziecafé is net als Moeder Aarde: alles draait rond, alles keert terug. Of is het een mallemolen waarop de poëzieminnaars in het gezelschap van hun geliefde dichters graag een rondje meedraaien? ‘Verzen’, ‘versus’: alles keert terug. Zo ontmoeten we dit jaar opnieuw grote tenoren van de poëziegeschiedenis. Zoals altijd schenken wij ruime aandacht aan de Nederlandstalige poëzie. En telkens brengen we een (heel) oud en een (splinter)nieuw gedicht. Benieuwd of ze de confrontatie met elkaar aankunnen.

Deze voordrachten zijn mogelijk dankzij de steun van Literatuur Vlaanderen.

Woensdag 21 april 2021: I celebrate myself - Ik bejubel mijzelf.
Nu de Amerikaanse verkiezingsstorm gaan liggen is, kunnen we bij enkele monumenten uit de Amerikaanse poëzie op de koffie. Edgar Allen Poe, Walt Whitman en Emily Dickinson zetten de poëzie van de Nieuwe Wereld helemaal op de kaart. William Carlos Williams, Edna St. Vincent Millay, Robert Frost en E.E. Cummings volgden de voetsporen van hun illustere voorgangers. Vergeten we niet de recentste Nobelprijswinnaar Louise Glück! Wat een overheerlijke gedichten schrijft zij. We maken uitgebreid kennis. Erwin Mortier is onze Nederlandstalige gast.

Hoe inschrijven: verplicht via het onthaal van het BOp
Zaterdagplein 6 - 1000 Brussel, tel. 02 210 04 60, info@bop.brussels

Bijdrage: gratis.

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

drie-taaliconen
Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info
Waar
online nvt 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

gratis

Basistarief: 0,00 €
Reservatie
02-210.04.60