Met BOp vzw: Poëziecafe Iedereen dichter!

Lezing of congres

Opgelet!
Voorlopig organiseren we deze voordracht online
(via Zoom of Microsoft Teams).

Het Brussels Ouderenplatform organiseert in samenwerking met De Markten en Muntpunt een succesrijke reeks poëzienamiddagen.

Voordrachtgever is Ivo van Strijtem: dichter, vertaler, essayist, bloemlezer en leraar literaire creatie. “Poëzie moet uit haar boeken treden” beweert hij en die stelling maakt hij keer op keer waar. Het poëziecafé is net als Moeder Aarde: alles draait rond, alles keert terug. Of is het een mallemolen waarop de poëzieminnaars in het gezelschap van hun geliefde dichters graag een rondje meedraaien? ‘Verzen’, ‘versus’: alles keert terug. Zo ontmoeten we dit jaar opnieuw grote tenoren van de poëziegeschiedenis. Zoals altijd schenken wij ruime aandacht aan de Nederlandstalige poëzie. En telkens brengen we een (heel) oud en een (splinter)nieuw gedicht. Benieuwd of ze de confrontatie met elkaar aankunnen.

Deze voordrachten zijn mogelijk dankzij de steun van Literatuur Vlaanderen.

Woensdag 26 mei: Iedereen dichter!
Dit wordt een speciale editie van ons Poëziecafé. Ivo van Strijtem gooit alle vensters en deuren open. Poëzie wordt immers onterecht als wereldvreemd, moeilijk en bovenal totaal nutteloos ervaren. Poëzie kan ons echter van de onverschilligheid redden. Aan de hand van gedichten uit eigen werk of door hem vertaalde gedichten toont de auteur ons hoe de schoonheid van poëzie een groeimiddel is dat de mens boven zichzelf laat uitstijgen. Een niet te missen slot van dit voorjaar!

Hoe inschrijven: verplicht via het onthaal van het BOp
Zaterdagplein 6 - 1000 Brussel, tel. 02 210 04 60, info@bop.brussels

Bijdrage: gratis

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

drie-taaliconen
Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info
Waar
online nvt 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

gratis

Basistarief: 0,00 €
Reservatie
02-210.04.60