Met BOp vzw: Poëziecafe: Pablo Neruda en de Liefde

Lezing of congres
Lang geleden dat Pablo Neruda nog eens zijn opwachting maakte? Vandaag is dit monument uit de moderne literatuur onze eregast. Zijn unieke zegging, zijn turbulente leven en zijn grote Liefde zullen zeker voor de nodige menselijke warmte zorgen. Maar eerst luisteren we naar de inspirerende poëzie van Ed. Hoornik.
Woensdag 20 november 2019: Een parel uit het Hoge Noorden: Edith Södergran
Jarenlang was ik in de ban van de Finse, Zweedstalige dichteres Edith Södergran. De liefde voor haar gedichten duikt telkens weer op als op de eerste dag. Merkwaardige poëzie die heel Scandinavië in haar ban houdt. Wis en zeker zal ze zich door nog een paar andere lovenswaardige dichters uit het Hoge Noorden laten vergezellen. Eerst echter maken we kennis met de gedichten van Martinus Nijhoff.
Woensdag 18 december 2019: Een uitgelezen Italiaans kwartet
Misschien is december wel de ideale maand om een flinke dosis warmte uit Italië naar Brussel te halen. Niemand minder dan Umberto Saba, Salvatore Quasimodo, Giuseppe Ungaretti en Cesare Pavese worden voor het voetlicht gebracht. Dichters met een uitzonderlijke zegging. Bovendien luisteren we eerst naar enkele gedichten van de poëzievernieuwer bij uitstek Lucebert.

Praktische informatie

twee-taaliconen Deze activiteit is ook interessant als je nog niet zo goed Nederlands durft praten.
Waar
Brussels Ouderenplatform vzw (BOp vzw) Zaterdagplein 6 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

€ 6,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 2,0

Senioren
Contact
info@bop.brussels
Phone: 02-210.04.60
Sleutelwoorden