Monolith # - Roel Heremans

Concert

Monolith # is een nieuw werk van de Belgische transdisciplinaire kunstenaar Roel Heremans.

In deze 20 minuten durende participatieve geluidservaring, nodigt Heremans je uit op een mentale reis via hoofdtelefoon. De ervaring roept vragen op over de sociologische gevolgen van sociale media-algoritmes. Centraal staat een gespiegelde monoliet: een verwijzing naar de vele mysterieuze monolieten die het afgelopen jaar overal ter wereld zijn opgedoken en tevens een uitnodiging tot een hedendaags zintuiglijk ritueel.

Roel Heremans is een transdisciplinair kunstenaar die werkt met geluid, verbeelding & neurofeedback. In de meeste van zijn werken componeert hij geluidsfragmenten die de verbeelding van de bezoekers prikkelen om zo meeslepende groepservaringen te creëren. Het resultaat is dat bezoekers tegelijkertijd acteurs, getuigen, performers en re-enactors worden van mentale en fysieke denk- en bewegingsprocessen, waar collectieve performances individuele reacties ontmoeten en vice versa.

De spiegelstructuur is de hele zomer aanwezig in Gare Maritime. De geluidservaring die gebruik maakt van de spiegelmonoliet als hoofdstructuur wordt elke zaterdag en zondag in juni, juli en augustus geactiveerd van 13:00 tot 18:00.

Coproductie: STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, workspacebrussels, Werktank, KU Leuven Dienst Cultuur, Overtoon, HISK, S.M.A.K., Recording Studio Chez Freddy

Met de steun van Staycation, VGC Brussel

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

één-taalicoon
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands. Meer info
Waar
Gare Maritime - Tour & Taxis Picardstraat 11 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Leeftijd
12
Contact
heremans.roel@gmail.com
Phone: +32484738880
Sleutelwoorden