‘Nutcrusher - Sung Im Her’

Dansvoorstelling

De Koreaanse choreografe Sung-Im Her blijft trouwaan haar maatschappelijk engagement. Haar choreografie Nutcrusher is een oproep tot fysiekeemancipatie, een pleidooi voor de vrijheid van hetvrouwelijk lichaam dat door maatschappelijke ideeënen verhoudingen en door sociale druk constantondergewaardeerd wordt.

Nutcrusher vestigt opmeesterlijke wijze de aandacht op de lichamen vande drie danseressen en prijst daarmee hun sensualiteit, hun schoonheid en de macht die zehebben om vraagtekens te plaatsen bij de plaats die zedoor normen en tradities in het dagelijkse leven krijgentoegewezen. Het is een esthetische, fysieke echo,belichaamd door bewegingen zoals #metoo en#timesup, als reactie op conservatievemaatschappelijke reflexen om vrouwen teonderdrukken, op eeuwenlange vernederingen en opde conditionering van ons gedrag door één eenvoudigevraag te stellen: ‘Wat als we dit eens allemaal samenopnieuw zouden bedenken?’.

Sung-Im Her werd geboren in Seoel, studeerdehedendaagse dans aan Han-Sung University en verhuisde daarna naar België voor een vervolgstudiebij P.A.R.T.S. Ze heeft in Brussel gewoond envervolgens in Londen en heeft samengewerkt met JanFabre, Needcompany, Grace Ellen Barkley, Les balletsc de la b en Abattoir Fermé. Sinds 2012 werkt zeeigen choreografieën uit die internationaal deaandacht trekken. In haar choreografieën gebruikt ze dans als een middel om dingen in vraag te stellen en snijdt ze onderwerpen aan zoals burgerschap,identiteit, gender en sociaal determinisme.

Gesproken talen : Engels, Frans

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Paleis voor Schone Kunsten Ravensteinstraat 23 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 14,0 Basistarief: 14,00 €; Jongeren: 12,00 €
Reservatie
02 274 2980
Contact
info@kccbrussels.be
Phone: 02 274 2980
Sleutelwoorden