Pole Reports from Space - Claire Croizé & Etienne Guilloteau

Dansvoorstelling
Opgelet: deze voorstelling is afgelast om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. 
Pole Reports from Space combineert de muziek van de Polish Radio Experimental Studio met de sfeer van 80s Sovjet-sciencefiction. Twee Poolse dansers, Justyna Kalbarczyk en Krystyna Lama Szydlowska, betreden een futuristisch droomlandschap geïnspireerd door dit muzikaal erfgoed. Als kosmonauten die door de ruimte zweven, of als geesten achter een ondoorzichtige muur, proberen ze wanhopig boodschappen te sturen – Pole Reports from Space is een oefening in het coderen en ontcijferen daarvan, en een uitnodiging aan het publiek om mee te doen. Bewegingen en geluiden die abstract lijken onthullen langzaam hun wortels in de analoge wereld. Textuur en betekenis vallen samen.
Claire Croizé en Etienne Guilloteau vonden inspiratie bij de muziek van PRES en zijn geschiedenis als hub voor pioniers van de elektronische muziek, achter het ijzeren gordijn en onder de radar van de communistische censuur. Ze brengen ons een visioen van de toekomst gezien vanuit het verleden, tegelijk utopisch en nostalgisch. Een visioen gebouwd op dromen van reizen naar verre werelden, zonder vooruitziende blik op degene waarin we leven. Maar misschien komt de boodschap ooit binnen, als we maar zouden luisteren.
• Choreografen Claire Croizé en Etienne Guilloteau stonden individueel en als duo in het Kaaitheater, met voorstellingen als Feu, EVOL, Mer- en Flowers (we are). Pole Reports from Space gaat in première in Poznań tijdens het NIEPODLEGŁA-festival.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Kaaistudio's Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 81 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

€ 18,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 2,0

Basistarief: 18,00 €
Reservatie
02-201.59.59
Organisatie