Scholenwedstrijd: Urbanus verfilmd

Spel of quiz
Vanaf 27 februari is Urbanus terug in de Vlaamse filmzalen met de animatiefilm “De Vuilnisheld”. In dit gekke filmavontuur sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): gedurende een jaar mag Igor gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden. Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy. Maar uiteraard loopt alles in het honderd wanneer de kinderen in opstand komen tegen het plan van de volwassenen.

Het Stripmuseum, dat met de tentoonstelling “Urbanus. Underground familiestrip” van zijn kant de spots op Urbanus zet, maakt van de gelegenheid gebruik om een filmwedstrijd voor scholen uit te schrijven.

De wedstrijd richt zich tot klassen uit de lagere school.

Verfilm met de klas of met een groepje kinderen een scène uit één van de 177 Urbanus-albums. De winnende klas wint een stripdag in Brussel: gratis bezoek aan het Stripmuseum en de Urbanustentoonstelling met rondleiding, gevolgd door een stripwandeling in de stad met gids. Daar komen 20 tickets voor “De Vuilnisheld” bovenop, aangeboden door Kinepolis Film Distribution, te gebruiken in klasverband of individueel.

Meer info & wedstrijdreglement: www.stripmuseum.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
Belgisch Stripcentrum Zandstraat 20 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Leeftijd
6
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Contact
visit@stripmuseum.be
Phone: 02/219 19 80