Toots & Friends

Lezing of congres

Jazz is een fascinerende muziekvorm van de zwarte mensen uit de Verenigde Staten, ontstaan aan het einde van de 19de eeuw en wereldwijd bekend geraakt vanaf de jaren dertig van de 20ste eeuw.
Professor Piet van de Craen, lid van de Antwerpse Jazzclub, brengt weer boeiende voordrachten, uitvoerig geïllustreerd met muziek en beeldfragmenten en voorzien van verhalen of anekdotes.
Oudere en nieuwe namen, verrassende klankkleuren en structuren, originele en bizarre kunstenaarsfiguren en vooral veel steengoede muziek die je niet onverschillig zal laten, worden met humor en kennis van zaken voorgesteld.

Woensdag 1 december 2021: Toots & Friends
In 2022 wordt Toots Thielemans 100 jaar en de festiviteiten hierrond worden nu al volop aangekondigd. Hoe een knaap uit de Marollen de wereld verovert, is al vaak verteld maar in dit programma Toots and Friends gaat de aandacht uit naar de grote muzikanten die hij bewonderde en/of met wie hij samen speelde. Zo komen we bij Ray Bryant, Charlie Parker, Louis Armstrong, Duke Ellington, Benny Goodman en talrijke anderen terecht die het programma boeiend en afwisselend maken. Toots' adresboekje was legendarisch en vaak, terwijl hij met iemand anders aan het praten was, belde hij gewoon een of andere jazzmuzikant op om te vragen hoe het hem ging. Zo spontaan was Toots. Natuurlijk komt Toots zelf aan het woord en wel op gitaar en harmonica. Ook laten we enkele andere gitaristen en harmonicaspelers horen want vergelijken is een bron van kennis.

Het BOp en Brussel brengen zo een hommage aan de bekendste jazzmuzikant uit zijn contreien. Beter wordt het niet.

Plaats: BOp vzw (grote zaal eerste verdieping), Zaterdagplein 6, 1000 Brussel

Hoe inschrijven: Gelet op het beperkt aantal plaatsen is vooraf inschrijven verplicht! Men kan enkel inschrijven via het onthaal van het BOp - Zaterdagplein 6 - 1000 Brussel, tel. 02 210 04 60, info@bop.brussels of via deze website.

Bijdrage: 6 euro, 5 euro met BOp-kaart, 2 euro met Paspartoe kansentarief, gratis mits 15 omruilpunten Paspartoe. Vergeet je cultuurbon 2021 (voor inwoners van het Brussels Gewest) niet in te ruilen!
Gelieve het correcte bedrag bij voorkeur vóóraf te storten op rekeningnummer BE67 4300 3759 71 87 met vermelding ‘Jazz + datum + code 41725’.

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

twee-taaliconen
Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed. Meer info
Waar
Brussels Ouderenplatform vzw (BOp vzw) Zaterdagplein 6 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs

€ 6,0

Kansentarief met Paspartoe Brussel: € 2,0

Basistarief: 6,00 €
Reservatie
02-210.04.60