United Fashion Festival

Tentoonstelling

Van 1 april tot 6 juni geeft MAD Brussels een podium aan 40 vooruitstrevende ontwerpers en hun creaties tijdens het United Fashion Festival. Aan de hand van een tentoonstelling, een experimentele modecollectie en een reeks lezingen en workshops, onderzoekt het festival wat mode kan zijn.

TENTOONSTELLING

Via recent werk en archiefmateriaal onderzoeken 40 ontwerpers in de United Fashion Festival expo onze relatie met kleding. De lijst van ontwerpers, kunstenaars en researchers, uit 9 verschillende landen, bevat namen als Tom Van der Borght (BE), Marina Yee (BE) en Amélie Pichard (FR).

Overconsumptie en de elementen die ons koopgedrag beïnvloeden, vormen de sleutel tot het inzicht in waarom het systeem zo onduurzaam is. De gepresenteerde ontwerpers gebruiken mode als een middel om na te denken over onze industrie en de context waarin we ontwerpen en consumeren. Deze tentoonstelling is geen pragmatische studie van de waardeketen maar gebruikt de kracht van mode om te verrukken, te boeien en te verrassen. Dit door bezoekers te confronteren met hun kijk op de kleren die ze elke dag dragen.

De tentoonstelling is een cocreatie tussen Bénédicte de Brouwer (MAD) en Aya Noël. De scenografie is gerealiseerd door Marie Douel.

'DAILYMENU’ COLLECTIE

In het kader van het festival gingen ontwerpers Doriane van Overeem (BE), Karolina Jurikova (CZ) en Maximilian Rittler (AUT) de uitdaging aan om samen een duurzame en betaalbare modecollectie te creëren. Uit hun uitgebreide onderzoek ontstond een collectie met de titel ‘DailyMenu’, bestaande uit zes veelzijdige en duurzame stukken en geschikt voor zowel mannen als vrouwen met verschillende lichaamstypes. De collectie is zo dicht mogelijk bij huis en op transparante wijze vervaardigd uit tweedehands kledingstukken en deadstock materialen. Zo combineert ‘DailyMenu’ een minimum aan middelen met een maximum aan menselijke interactie en kennisuitwisseling. De drie ontwerpers werden begeleid door drie modeexperts: Veronique Branquinho, Niki de Schryver (Cosh!) en Peggy Acke (MAD). De collectie is te koop in de shop van de tentoonstelling en op de www.dailymenufashion.com.

TALKS & WORKSHOPS

Tijdens de tentoonstelling worden lezingen en workshops georganiseerd. Je kan het volledige programma vinden op www.unitedfashionfestival.eu.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Waar
MAD- Brussels fasion and design platform Nieuwe Graanmarkt 10 1000 Brussel
Wanneer

tot

Open op:

  • Woensdag - zondag van 11:00 tot 18:00
Leeftijd
3
Prijs
€ 8,0 Basistarief: 8,00 €; Senioren: 6,00 €; Werkzoekenden: 4,00 €; Kinderen: 0,00 €
Contact
united.fashion@mad.brussels
Phone: 02-880.85.62
Sleutelwoorden