Vorming vrijwilligerswerk: Hoe betrek je de buurtbewoners?

Cursus of workshop
Het grote potentieel aan burgers die zeggen bereid te zijn tot participatie in hun buurt is verrassend en bemoedigend. In de praktijk blijkt echter dat er vaak nog een groot verschil is tussen wat mensen aangeven te willen doen en wat mensen daadwerkelijk gaan doen. De uitdaging ligt in het benutten van dit potentieel. Jouw organisatie kan baat hebben bij een actieve inbreng van de buren. Het zou zonde zijn dit potentieel niet te benutten.

Hoe ziet de dag eruit?
Via de methodiek van 'de wijze gans' gaan we samen aan de slag om tot nieuwe inzichten en ideeën voor je werking te komen.
Je krijgt een praktijkvoorbeeld te horen van een Brusselse organisatie. Hoe zij te werk gaan, wat de struikelblokken zijn en wat hen energie geeft.
Op het einde van de dag neem je een canvas mee naar huis om verder mee aan de slag te gaan.
De canvas in posterformaat is een werkblad om jou te inspireren en jouw ideeën te visualiseren.

Doelgroep
Deze vorming richt zich tot iedereen die aan de slag wil gaan met een divers vrijwilligersteam en zodoende zijn vrijwilligerswerking kleurt naar de Brusselse context (max. 15 deelnemers).

Deelnameprijs
niet-leden €60 | leden €30. Bij de deelnameprijs is een broodje inbegrepen. We denken ook aan de vegetariërs. Onze deelnameprijs mag geen belemmering vormen om te participeren aan onze initiatieven. Indien dit wel zo is vragen we je met ons contact op te nemen (link stuurt een e-mail) zodat we in overleg je deelname toch kunnen realiseren.

Inschrijven
http://www.kenniscentrumwwz.be/agenda/vrijwilligerswerk-brussel-hoe-betrek-je-de-buurtbewoners

Praktische informatie

vier-taaliconen
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed. Meer info
Waar
Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel Lakensestraat 76 1000 Brussel
Wanneer
This event is finished.
Prijs
€ 60,0 Normaal
Organisatie
Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel
Contact
Sleutelwoorden