Anima Festival 2020

Anima Festival is elk jaar opnieuw een feest voor jong en oud. Lees hier meer over het filmfestival.
(21 februari - 1 maart 2020)

Anima, het festival van de internationale animatiefilm, verwent je van 21 februari tot 1 maart 2020 met avant-premières, retrospectieven, expo's, workshops en ontmoetingen met filmmakers. In Flagey en Palace ontdek je opnieuw de beste animatiefilms van het jaar. Kijkgenot van over de hele wereld, al staan dit jaar filmmakers uit Luxemburg en Scandinavië extra in de schijnwerpers.

Anima laat je tien dagen lang zinderen op het ritme van de animatiefilm: nieuwe langspeelfilms en het beste uit de wereldproductie van kortfilms. Je kunt er schattige, grappige, poëtische, filosofische, abstracte en diepzinnige films voor alle leeftijden bekijken. In de ochtend en de namiddag voor de hele familie, ’s avonds voor volwassenen. De voorstellingen van kortfilms krijgen een extra feestelijk tintje tijdens de Animeernacht.

Met UiTinBrussel en Paspartoe kan je duotickets of familietickets winnen.
De wedstrijden zijn afgesloten.

Duoticket ‘Children of the Sea’

Hou je van manga's? Dan zit je hier goed! ‘Children of the Sea’ is een Japanse animatiefilm (2019) gebaseerd op een manga met dezelfde titel. Als kind zag Ruka ooit een watergeest in het aquarium waar haar vader werkt. Deze zomer voelt ze zich aangetrokken tot het aquarium en ook tot twee mysterieuze jongens die ze daar ontmoet heeft, Umi en Sora. Zij groeiden op in de zee bij doejongs en horen, net als zij, dezelfde vreemde stemmen... Mail ‘Children’ naar win@uitinbrussel.be en maak kans op een duoticket.
> vrijdag 28 februari, 19.30 uur, Flagey

Gezinsticket ‘Jacob, Mimi en de pratende honden’

Geniet met 4 personen van de Lets/Poolse animatiefilm ‘Jacob, Mimi en de pratende honden’ (2019). De 7-jarige Jacob is dol op tekenen en hij droomt ervan architect te worden. Tijdens de zomer logeert hij een week bij zijn nichtje Mimi in de Maskachka-wijk van Riga. Samen met een meute sprekende honden en hun leider Boss willen de kinderen de bouw van een wolkenkrabber verhinderen en hun oude wijk beschermen. Mail ‘Jacob’ naar win@uitinbrussel.be en maak kans op tickets.
> dinsdag 25 februari, 14.00 uur, Flagey

Paspartoe-omruilvoordeel duoticket ‘Solan & Ludwig: reis naar de maan’

Heb je een Paspartoe of een UiTPAS? Ga dan in ruil voor 10 punten met twee (1 kind + 1 volwassene) naar de vertoning van ‘Solan & Ludwig: reis naar de maan’ (5+) op donderdag 27 februari in Flagey. Daarin vertrekken Solan en Ludwig met de raket van hun vriend en uitvinder Reodor op ruimtemissie. Geheime passagiers en misdadige plannen aan boord stellen het lef van de helden zwaar op de proef. Mail je naam, ‘Anima’ en je Paspartoenummer naar info@paspartoebrussel.be. De plaatsen zijn beperkt.
> donderdag 27 februari, 16.00 uur, Flagey