Galeries in Brussel

Sommige mensen zijn fervente museumbezoekers. Er gaat geen zondag voorbij of ze doen een museum aan. Kunstgaleries laten ze daarbij links liggen. Nochtans tonen galeries het nieuwste van het nieuwste en galeriehouders zijn doorgaans erg vriendelijke mensen. In tegenstelling tot musea hoef je er bovendien geen toegangsgeld te betalen. UiTinBrussel zet regelmatig enkele galeries voor je in de kijker.

IN DE KIJKER

Brussels Gallery Weekend

Al verschillende jaren markeert het Brussels Gallery Weekend het begin van het nieuwe seizoen in de hedendaagse beeldende kunsten. Een veertigtal vooraanstaande galeries en kunstencentra openen gelijktijdig de deuren om de aandacht te vestigen op het groeiende belang van de Brusselse kunstscene. Daar horen tentoonstellingen, privéshows, recepties en persconferenties bij. Wil je meer te weten komen over Brusselse galeries en galeristen of voor het eerst kennismaken met de Brusselse galeriescene? Neem dan een kijkje in het dossier dat onze redactie samenstelde.
> Van 5 tot 8 september 2019, diverse locaties

ACTUELE TENTOONSTELLINGEN

Collage collatéral

De collage is altijd min of meer een ondergeschoven kindje geweest in de wereld van de twintigste-eeuwse beeldende kunst. Onterecht, want tal van grote kunstenaars waagden zich eraan, en met succes. Denken we maar aan Picasso (die als de uitvinder van het medium beschouwd wordt), Juan Gris, Hans Arp, Georges Braque, Kurt Schwitters en de Belgen E.L.T. Mesens, Michel Seuphor en Camiel Van Breedam. Deze groepsexpo toont het betere knip- en plakwerk van twaalf hedendaagse Franse en Belgische kunstenaars, onder wie David Delruelle, Flore Kunst, Laurent Molet en PHilippe Lemaire.
> Van 4 juli tot 10 augustus 2019, Galerie Sterput

Kustaa Saksi: First Symptoms

De Finse kunstenaar Kustaa Saksi (1975) woont en werkt in Amsterdam. Hij specialiseert zich in graphic storytelling door middel van patroonontwerpen en textielkunst. Saksi gebruikt een breed scala van natuurlijke en synthetische materialen zoals viscose, Lurex, metalen garen, katoen, alpaca, wol en mohair. Met name het 'jacquard weven' tilt hij op tot een hoger niveau. De transformatie van zijn kijk op de natuur naar textiel leidt tot zeer allegorische voorstellingen die een fantasierijk en esoterisch universum verbeelden. Saksi stelt momenteel bij Spazio Nobile Gallery een reeks van zes nieuwe wandtapijten tentoon.
> Tot 8 september 2019, Spazio Nobile Gallery

KUNST OP KOMST

MEER TIPS!

De tentoonstellingen die in de musea plaatsvinden ontdek je in onze Expo pagina. 
Voor een overzicht van de musea verwijzen we je graag naar onze museumpagina.