Lees, kijk, luister

Ons geliefde Brussel is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor kunstenaars, journalisten en makers. Boeken, artikels, reportages, documentaires, video's, vlogs, podcasts en luisterspelen gebruiken Brussel als onderwerp of setting. We zetten enkele tips in de kijker.

Lees

125 jaar Royale Union Saint-Gilloise

De officiële blauw-gele voetbalhistorie. Fotografen, illustratoren en auteurs vertellen het verhaal van 's lands sympathiekste voetbalclub. Vol Brusselse geschiedenis, supportersfolklore en sportieve glorie.

Je porte ton emblème >

Nino Haratischwili: Het schaarse licht

‘Een waanzinnig goede roman’ - Der Spiegel
Het nieuwe werk van deze grote Duits-Georgische auteur speelt zich af in Brussel, waar 3 vriendinnen elkaar terug ontmoeten na hun jeugdjaren in strijdend Georgië.

Lees ‘Het schaarse licht’ >

Kijk

Hemels Brussel

Deze oude lucht- en straatbeelden van Brussel zijn goed voor uren heerlijk turen. Vergelijk historische luchtfoto's sinds 1930 met recente kaarten en zie in één oogopslag hoe de stad de voorbije eeuw veranderde.

Wat een uitzicht! >

Roomies: BFF's in Brussel

Deze fictiereeks van de VRT speelt zich af in de hoofdstad. Twee jonge, lesbische vrouwen gaan samenwonen in Brussel tijdens hun laatste jaar aan de kunstschool, in de hoop een betere versie van zichzelf te worden.

Bekijk ‘Roomies’ op VRT MAX >

Luister

Podcasts.brussels: Cultuurtips in je oor

Elke week komt podcasts.brussels met een kort, Engelstalig bulletin van het leven in de stad met cultureel nieuws, interviews, portretten, landmarks... 

.

Zo gehoord >

Radio Radzinski

“Waar ging het mis en hoe komen we hier uit?” De RSC Anderlecht-podcast van BRUZZ verhuist voetbalklap van de toog naar je oor en volgt de grootste club van Brussel (en België!?). Spelers, fans en analisten schuiven mee aan tafel.

Luister naar de podcast >