Ontdek Brussel met Brussels Philharmonic

Haal meer uit je Brusseluitstap met een stadstour en concert!

Ontdek Brussel in al haar schoonheid, diversiteit en creativiteit! Ga op stadstour met een gids van Korei, Brukselbinnenstebuiten of Cactus Brussel à vélo. Van een bezoek aan het Flageygebouw en een familiewandeling in Bruegelthema tot een fietstocht door het zuiden van Brussel of een alternatieve stadsverkenning per tram: dit jaar haal je meer uit je Brusselbezoek. Brussels Philharmonic en Flagey bieden de mogelijkheid om je dag in schoonheid af te sluiten met een fantastisch concert.

Deelname aan een stadstour kost € 15. Een combiticket stadstour + concert geeft je recht op € 5 korting op de totale ticketprijs.
 

De stadstours

Usquare

Breng een bezoek aan de toekomstige Usquare, de nieuwe universitaire stadswijk van de VUB en de ULB in de voormalige rijkswachtskazernes van Elsene. Gidstour met Korei.

Met de fiets langs volkswijken, villa’s en parken

Spring op je fiets en verken Brussel tussen hoog en laag. Deze route doorheen het zuidoosten van het gewest is er een met afdalingen en klimmetjes. Gidstour door Cactus Brussel à vélo.

Al voorbij...

Met de tram langs herenhuizen, woud en tuinwijken

Ontdek Brussel per tram en doorkruis het zuidelijke gedeelte van de stad, van Elsene tot Sint-Gillis, het Zuidstation en het Jubelpark. Gidstour door Brukselbinnenstebuiten.

Hotel Van Eetvelde

Breng een bezoek aan de riante woning van Edmond Van Eetvelde, de meest gedurfde realisatie van Victor Horta. Gidstour door Korei. Opgelet, deze tour vervangt het geplande bezoek aan Huis Blérot.

Flagey, de pakketboot

Breng een bezoek aan Flagey en werp een blik achter de schermen, samen met een gids van Korei. Het aansluitende concert is een kerstrecital door het Vlaams Radiokoor.

La Loge

Bezoek La Loge, een ruimte voor hedendaagse kunst en architectuur in een van de meest bijzondere modernistische sites van Brussel. Gidstour door Korei.

Het iconische rectoraatsgebouw van de VUB

50 jaar VUB, een ideale gelegenheid voor een bezoek aan twee iconische gebouwen op de campus. Gidstour door Korei.

Pierewaaien met Bruegel

Ga op familiewandeling met Bruegel in de Brusselse hoog- en laagstad en kom meer te weten over de eet-, drink-, slaap- en kledinggewoontes uit zijn 16de eeuw. Gidstour door Korei.