Smikkel Smakkel Toer

Brusselse wafels, Brusselse kaas, pralines en karikollen: ze hebben allemaal hun verhaal. Hoe is friet met mayonaise een nationaal gerecht geworden?

Wat zijn de invloeden van andere culturen op onze gerechten en onze eetgewoontes? Wat vertellen straatnamen ons hierover?

Kerndoelen:

  • Veelzijdig ontdekken en verkennen van culinaire tradities.
  • Taal ontwikkelen naar aanleiding van kleine proeverijtjes.
  • Verbanden leggen vooral op historisch en ecologisch vlak.
  • In dialoog gaan zowel over de betekenis van lekker eten , gezond eten en samen tafelen als over consuminderen en de consumptiemaatschappij.

 

Praktische info

Thema: 
Aardrijkskunde en ecologie, Diversiteit, Economie, Geschiedenis en erfgoed, Stedelijke cultuur
Graad: 
2de graad LO, 3de graad LO, 1ste graad SO
Type: 
Wandeling met gids
Duur: 
2 uur
Prijs: 
€125 per gids
Aantal: 
max. 20 deelnemers
Brusselse gemeente of wijk: 
Grote Markt
Vertrekplaats : 
Centraal Station
Europakruispunt
1000 Brussel
België